Archive for abril 2015

conclusions del taller sobre polítiques d’ocupació i atenció als aturats

El passat dijous dia 9 d’abril tingué lloc al centre Cultural de Ripollet el segon taller del cicle sobre desenvolupament local de Decidim Ripollet, dedicat a les Mesures per a fomentar l’ocupació i l’atenció als aturats.

El taller va comptar amb l’assessoria d’en Vidal Aragonés, advocat del Col·lectiu Ronda, professor de dret laboral a la UB i cap de llista de la candidatura alternativa Guanyem Cornellà – Crida per Cornellà.

El taller va analitzar les polítiques d’ocupació que s’han anat desenvolupant per part dels governs municipals del PSC i CiU en els darrers anys, tot buscant alternatives per millorar-les.

Entre les conclusions destaca que la política dominant en el darrer mandat del govern de PSC i CiU, basada en els plans d’ocupació, no ha fet altra cosa que crear ocupació precària, a més de ser molt poc transparent en el procés d’adjudicació dels llocs de treball que s’oferien. En aquest sentit es va indicar que cal la participació dels aturats i aturades per tal de garantir que aquesta contractació sigui transparent i respongui a les necessitats.

Pel que fa a les propostes que es van aportar destaca  l’aposta per la municipalització dels serveis públics essencials per a generar nous llocs de treball estables, la possibilitat que part dels serveis públics que ofereix l’ajuntament es facin des de l’economia social (cooperatives), tot buscant nous jaciments d’ocupació: cures a la dependència, rehabilitació d’edificis, reciclatge de residus, energies alternatives, horts urbans, menjadors socials… Cal fomentar també la creació de noves cooperatives com a eina per a fomentar l’ocupació des d’una perspectiva d’autogestió.

Pel que fa al tema de l’atenció als aturats i aturades, va quedar clar que calen polítiques transversals que permetin una gratuïtat de serveis bàsics: escoles bressol, transport, esports, cultura, beques d’estudi i de menjador pels fills, alimentació, habitatge…

Finalment es va concloure que cal implementar polítiques alternatives des de les institucions, però que per tal de garantir l’interès públic d’aquestes polítiques cal continuar amb la mobilització al carrer i l’autoorganització del aturats i aturades.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Som candidatures alternatives i d’unitat popular de 14 municipis del Vallès Occidental

Amb la presència de Ferran Carbonell en nom de la CUP i Albert Díez en nom de les CAV i els caps de llista de les 14 candidatures que es presenten al Vallès Occidental, s’ha portat a terme una roda de premsa per explicar l’acord a que han arribat Les Candidatures Alternatives del Vallès amb la CUP i amb altres candidatures locals de fora del Vallès de cara a les eleccions municipals.

Les Candidatures Alternatives del Vallès hem arribat a un acord amb la CUP i amb altres candidatures locals de fora del Vallès per unir les nostres forces a les eleccions municipals sota la forma d’una coalició. Les candidatures de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac , Palau-­‐solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa, avui representades aquí pels seus caps de llista, hem decidit concórrer plegats a les properes eleccions municipals subratllant uns eixos programàtics bàsics que ens uneixen.

Som candidatures alternatives i d’unitat popular de 14 municipis del Vallès Occidental que ja havíem arribat a un acord polític que constata les nostres coincidències, en alguns casos després del treball conjunt d’anys, però en tot els casos a partir del reconeixement mutu. És doncs, un acord que parteix del respecte absolut a la independència de cada una de les candidatures i a la pluralitat i diversitat que representem tant entre les diverses candidatures com dins de cada una d’elles.

Es tracta de candidatures que en alguns casos responen a un procés d’agrupament i confluència de diverses forces com per exemple a Barberà EAB-­‐CUP, PC i Podem impulsen conjuntament Junts per Barberà o a Castellar, L’A, Podem, EUiA i PC impulsen Decidim. Però en altres casos com per exemple a Badia és una sola organització, en aquest cas l’AEB, la que impulsa una candidatura que intenta recollir l’aportació de persones diverses. En qualsevol cas, totes les candidatures es situen dins l’àmbit del municipalisme, i per tant situant la transformació del seu municipi en primer lloc dels seus objectius, de l’esquerra alternativa i per tant en la perspectiva de plantar cara al sistema per intentar transformar­‐lo, i de la unitat popular com a objectiu necessari per a aquesta transformació.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

10 anys del Kfetí a Ripollet, la nostra ciutat.

El Kfetí vindria a ser un espai per joves i l’actual govern ho vol celebrar. Llegim al butlletí
institucional una entrevista al “Tècnic de la Regidoria de Joventut i Ciutadania”.
Aquest seria un bon resum del model cultural i juvenil a Ripollet que tenim: el «Tècnic» al
davant, quan hauria d’estar al costat o al darrere, que no accepta que si avui podem gaudir
d’espais municipals com els locals d’assaig, per exemple, és gràcies a les demandes i les
lluites dels músics del poble. En definitiva, un model, el seu, que mostra la superioritat de
la tecnocràcia, paternalista, que no valora per igual als diferents actors socials d’una ciutat,
que creu que els equipaments són seus i no de la comunitat i que reprimeix la participació
directa i l’autogestió.
El mateix nom del Kfetí és un indicador del seu model: el nom prové del Cafetí, un espai
que arrenca amb força als anys 80 de la mà espontània de músics i artistes locals amateurs,
interromput per la negativa dels responsables polítics.
Cap a un model de gestió comunitària. La cultura ha de ser, en primer lloc, de les persones
i les entitats. A Decidim Ripollet ho treballarem. I no és electoralisme, és reconèixer el
que ja hem viscut, el que hem creat i el que podem arribar a fer.

Aquí podeu llegir la nota de premsa.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Taller sobre polítiques d’ocupació i atenció als aturats

DecidimR_CartellVAragones

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone