Archive for març 2015

Acord al Vallès per uns ajuntaments al servei del poble

Les Candidatures Alternatives del Vallès, les CAV, són una plataforma dins la que participem Decidim Ripollet des que ho vam aprovar a l’assemblea del 21 de febrer i que coordina fins a 14 candidatures semblants a la nostra de tot el Vallès, alternatives, rupturistes i amb un compromís decidit pel municipalisme: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa.

Aquí podeu llegir la nota de premsa que explica aquest acord i el decàleg que contempla els eixos programàtics bàsics que ens uneixen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

La millora del transport i la mobilitat a Ripollet

DecidimR-CartellMobilitat

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Decidim Democràcia, Decidim Desenvolupament Local

Decidim Ripollet, després de la quinzena centrada en els temes de la Democràcia Directa, la Transparència, i la Participació, fa un balanç molt positiu del conjunt de les jornades. Hi han participat un grup ampli i variat de persones, a títol particular o representant diferents entitats. I s’han extret conclusions molt enriquidores amb les que s’elaborarà el programa de participació amb què Decidim Ripollet vol governar Ripollet els propers anys.

El detall quedarà recollit en aquest programa que aviat es presentarà, però l’esperit de les jornades es pot resumir en què Decidim Ripollet apostem fermament per la participació ciutadana i directa de la població en els afers municipals, i adoptem la participació ciutadana com a eix transversal i fonamental de la nostra acció política.

Decidim Ripollet comença ara a estructurar l’àmbit del Desenvolupament Local, que es centrarà en temes com l’ocupació, l’urbanisme, la mobilitat, els serveis… Es faran alguns actes oberts als veïns i veïnes de Ripollet per debatre sobre aquestes problemàtiques. El primer d’ells el dimecres 25 de març, a les 19:30 hores al vestíbul del Teatre Auditori, sobre la Millora del transport i la mobilitat a Ripollet, en què es comptarà amb l’ajut de l’Albert Parès de la Plataforma per la defesa del Transport Públic.

Veure la nota de premsa

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Ripollet Decideix! sobre els seus diners

navàs

Aquest dimarts dia 10 a les 19:45 al Centre Cultural, l‘alcalde de Navàs, en Jaume Casals i Ció ens explicarà l’original experiència del pressupost participatiu a Navàs.

Parlarem, des de l’experiència de qui ho aplica al seu poble, sobre quines coses que es poden fer i amb quines limitacions ens trobarem.

Teniu tota la informació a http://navas.cat/contingut/pressupostos_participatius/Pagina/pressupostos_participatius

És possible a Ripollet? Fem algunes propostes concretes sobre els pressupostos de Ripollet.

No hi falteu, la participació és cosa de totes!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Quinzena de la democràcia i la participació

Durant aquesta setmana i l’entrant el grup de treball de Decidim Democràcia realitzarà tot un seguit d’actes públics per tal d’obrir el debat entorn aquest àmbit i, en un assemblea oberta, recollir totes les aportacions possibles per a elaborar el programa de govern sobre democràcia i participació.

El primer dels actes tindrà lloc demà mateix. Ens acompanyarà, per parlar sobre la Participació com a motor del canvi social, la monja benedictina i impulsora del Procés Constituent, Teresa Forcades. L’acte és dimecres 4 a les 19:30 al Teatre del Mercat Vell. Us recomanem aquest acte pel discurs potent, profundament didàctic, clarament anticapitalista i radicalment confluent de Teresa Forcades. Allò d”el hábito no hace al monje” en el seu cas és literal.

DISSABTE 7 DE MARÇ a les 18.00 h al KFETÍ  realitzarem una jornada de cinefòrum amb la preestrena del documental L’esma del temps. Comptarem amb la presència de les directores i membres de la Candidatura Activa del Figaró. El documental recull el projecte de participació ciutadana en el municipi de Figaró-Montmany. Les CAV van ajudar a fer-ho possible a través del micromecenatge i, en contrapartida, comptem amb aquesta preestrena a Ripollet.

DIMARTS 10 DE MARÇ a les 19.45 h al Centre Cultural, tindrem amb nosaltres en Jaume Casals i Ció, alcalde de Navàs, que ens explicarà l’experiència dels pressupostos participatius a Navàs i debatrem sobre la seva aplicació a Ripollet.

DISSABTE 14 DE MARÇ a les 10.30 h al Centre Cultural celebrarem una ASSEMBLEA OBERTA de DEMOCRÀCIA i PARTICIPACIÓ: una jornada de tallers per poder elaborar el programa de govern en l’àmbit de democràcia directa, participació i transparència.

A més, durant tota la quinzena serà possible participar en les decisions importants de Ripollet amb el nostre Multireferèndum. Quatre preguntes clau sobre la municipalització de serveis, l’habitatge, l’Ecoparc-2 i els pressupostos participatius. La opinió dels veïns i de les veïnes de Ripollet és molt important per construir un Ripollet millor!

Díptic-Democràcia-CAT

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Decidim Democràcia! amb Teresa Forcades

Bon dia,

Demà, des de Decidim Ripollet, organitzem un acte on ens acompanyarà, per parlar sobre la Participació com a motor del canvi social, la monja benedictina i impulsora del Procés Constituent, Teresa Forcades. L’acte és demà dimecres 4 a les 19:30 al Teatre Auditori del Mercat Vell. Us recomanem aquest acte pel discurs potent, profundament didàctic, clarament anticapitalista i radicalment confluent de Teresa Forcades. Allò d”el hábito no hace al monje” en el seu cas és literal. També hi intervindran d’altres companys/es de Decidim Ripollet.

Aquest acte s’emmarca dins del conjunt d’actes que la comissió de Decidim Democràcia realitzarà durant les dues properes setmanes per tal d’obrir el debat entorn aquest àmbit i, en un assemblea oberta, recollir totes les aportacions possibles per a elaborar el nostre programa de govern sobre democràcia i participació. En breu us enviem el programa de la resta de la quinzena.

Us animem a assistir a totes i tots i a fer la màxima difusió possible!

Salut!

DecidimR-CartellTForcades

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Decidim Ripollet: una candidatura rupturista a Ripollet

 

 • Aprovem un codi ètic pels nostres càrrecs electes: limitació de sous i mandats; abolició de dietes i privilegis.
 • Fem que l’ajuntament sigui transparent a la ciutadania: explicarem la gestió i els comptes. Realitzarem una auditoria econòmica i de gestió per acabar amb l’opacitat institucional. Treballem per la municipalització dels serveis en mans de la gestió privada.
 • Treballem per la justícia ambiental, tot defensant el tancament de l’Ecoparc- 2 i recolzant una nova política de gestió dels residus que ens acosti al model de ciutat de residu zero.
 • Volem justícia social i treballem pel rescabalament dels drets socials: pel dret a l’habitatge, a l’ocupació, a l’accés universal a la sanitat pública…
 • Volem viure en un poble digne i net, sense brutícia als carrers ni solars
  abandonats. Recuperem l’ús ciutadà de parcs i places.
 • Defensem un model cultural i esportiu autogestionat.
 • Volem fer de Ripollet un poble cohesionat, acollidor, obert i respectuós
  amb totes les cultures i llengües presents al municipi.
 • Estem al servei dels moviments socials: volem ser un canal per traslladar
  les demandes i decisions dels moviments populars directamenta la institució. Promovem l’autoorganització i el retorn del poder de decisió a les persones.
 • Defensem del dret a decidir-ho tot com a instrument de democràcia
  real i de poder popular.

Veure en pdf

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Teresa Forcades a Ripollet: la participació com a motor de canvi

DecidimR-CartellTForcades

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone