Archive for Notes de Premsa

Decidim Democràcia, Decidim Desenvolupament Local

Decidim Ripollet, després de la quinzena centrada en els temes de la Democràcia Directa, la Transparència, i la Participació, fa un balanç molt positiu del conjunt de les jornades. Hi han participat un grup ampli i variat de persones, a títol particular o representant diferents entitats. I s’han extret conclusions molt enriquidores amb les que s’elaborarà el programa de participació amb què Decidim Ripollet vol governar Ripollet els propers anys.

El detall quedarà recollit en aquest programa que aviat es presentarà, però l’esperit de les jornades es pot resumir en què Decidim Ripollet apostem fermament per la participació ciutadana i directa de la població en els afers municipals, i adoptem la participació ciutadana com a eix transversal i fonamental de la nostra acció política.

Decidim Ripollet comença ara a estructurar l’àmbit del Desenvolupament Local, que es centrarà en temes com l’ocupació, l’urbanisme, la mobilitat, els serveis… Es faran alguns actes oberts als veïns i veïnes de Ripollet per debatre sobre aquestes problemàtiques. El primer d’ells el dimecres 25 de març, a les 19:30 hores al vestíbul del Teatre Auditori, sobre la Millora del transport i la mobilitat a Ripollet, en què es comptarà amb l’ajut de l’Albert Parès de la Plataforma per la defesa del Transport Públic.

Veure la nota de premsa

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

L’assemblea a Can Mas

Seguint la ruta de presentacions pel diferents barris de Ripollet, la setmana passada va ser el torn del barri de Can Mas. En un assemblea oberta celebrada a l’escola Martinet, una quarantena de veïns i veïnes de barri s’hi van acostar, tot i el fred, a conèixer de primera ma les propostes de Decidim Ripollet per al govern municipal, i a expressar-nos les seves inquietuds, la seves idees, les seves queixes… la seva visió del barri.

Decidim Ripollet, tot i que ens trobem immersos en un procés d’elaboració del programa de govern a través de grups de treball oberts a la ciutadania, vam anar desgranant als veïns i veïnes assistents quin són els principals elements de canvi que proposem per al govern municipal: lluita contra l’emergència social: acabem amb la pobresa energètica impedint els talls de subministrament de llum i aigua i els desnonaments, defensa del serveis públics i municipalització dels serveis municipals privatitzats, radicalitat democràtica obrint espais de participació i decisió als ciutadans, transparència en la gestió, auditoria prèvia de la despesa municipal, polítiques actives per la promoció de l’ocupació i contra l’atur en Ripollet, la plena integració i la cohesió social… són algunes de les qüestions que formen part dels principis d’acció política de Decidim Ripollet i que van ser exposats als veïns i veïnes de Can Mas presents a l’assemblea de barri.

Els veïns i veïnes, per la seva banda, van aportar la seva visió del barri i dels seus problemes, alguns d’específics i d’altres comuns a la resta de Ripollet, com ara la precarietat de la neteja dels carrers, o la preocupació per la manca d’ocupació i per la poca transparència en la gestió dels plans de treball i la contractació dels aturats de l’actual govern municipal.

També van expressar la seva decepció amb el pla de barris, ja que des de la seva aplicació la degradació del barri ha estat constant. La seva preocupació per la guetització de Can Mas, cada vegada més allunyat del centre de Ripollet i sense serveis que el dotin de centralitat. El seu descontent per la reforma del parc 1r de Maig. O la tristesa amb què constaten la manca de mitjans de transport públic, fins i tot per acostar-los al centre del poble.

Decidim Ripollet agraïm la presencia als veïns i veïnes, vam prendre nota de les seves aportacions per tal d’elaborar, amb totes elles, el programa de govern a Ripollet de cara a les properes eleccions municipals del maig.

Les properes cites de Decidim Ripollet amb la ciutadania són les assemblees de barri a Sant Andreu (a l’escola Gassó el dia 12 a les 19:30) i a Can Tiana, el dijous 19 a l’escola Tiana, a les 19:30. I una assemblea oberta el dissabte 21 al Centre Cultural en què triarem el nostre alcaldable per a les eleccions municipals del maig.

Veure nota de premsa en pdf

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone

Assemblea de barri al Pont Vell

Decidim Ripollet continua decidit a donar-se a conèixer als veïns i veïnes de
Ripollet, amb la celebració d’assemblees obertes als diferents barris del municipi
per presentar-se als ciutadans i recollir les necessitats, problemàtiques i propostes
dels barris.
La setmana passada va tenir lloc l’Assemblea al barri del Pont Vell, on una
quarantena de veïns i veïnes van anar desgranant la problemàtica del barri:
la brutícia dels carrers, l’escassetat i incorrecta adequació dels espais públics,
la necessitat de més cohesió social a través d’intervencions sòcio-culturals, la
desconnexió amb la resta de Ripollet per culpa de la passarel·la, la manca greu
d’aparcament, el deteriorament de molts habitatges, els problemes derivats de la
pobresa…
Decidim Ripollet va recollir les queixes veïnals, va explicar algunes de les
seves propostes, i va convidar la ciutadania a sumar-se a l’Assemblea per aportar
solucions entre tots i totes, convençuts que la transformació de Ripollet passa per
l’apoderament de la ciutadania i l’assumpció del protagonisme polític per part del
ciutadà.
Decidim Ripollet té confirmades dues assemblees de barri per les properes
setmanes: aquest dijous 29 a l’escola Ginesta, i el dijous 5 de febrer a l’escola
Martinet, totes dues a les 19.30 h. I preveu per les properes dates continuar
recorrent els nostres barris per recollir directament dels veïns les inquietuds de
cada barri.
Decidim Ripollet continua avançant, doncs, amb l’objectiu de formar una
majoria social i política capaç de canviar Ripollet, tot estructurant una proposta
àmplia, plural i engrescadora…
PER CANVIAR-HO TOT.

Veure en pdf

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someone